L'Ajuntament de Palma esbuca a Son Banya 12 habitatges que havien estat reconstruïts

Cort ha instal·lat rètols informatius a la barriada recordant que la reedificació suposa un delicte d'usurpació recollit al Codi Penal

L'Ajuntament de Palma ha esbucat aquest dimarts una dotzena d'habitatges que s'havien reconstruït a Son Banya. L'enderrocament es farà en dos dies i acabarà aquest dimecres 19 de juny sota la supervisió de l’àrea de Benestar Social i d’Infraestructures, segons ha informat el Consistori. Aquesta acció forma part del procés de desmantellament del poblat de Son Banya, el qual iniciarà la segona fase a final del 2019.

L'Ajuntament vol garantir que qualsevol construcció que es reedifiqui sigui esbucada de manera immediata. A més, Cort ha instal·lat rètols informatius per recordar que la reconstrucció d'habitatges sense permís suposa un delicte d'usurpació recollit al Codi Penal.

Reconstruccions il·legals

Aquestes 12 edificacions esbucades havien estat reedificades sobre els solars alliberats en la primera fase de demolició, en què es varen tomar 42 habitatges i un galliner. La reconstrucció d'aquestes cases es va detectar entre l'abril i el maig, després dels primers enderrocaments.

Aquesta no és la primera vegada que l'Ajuntament ha hagut d'esbucar en una mateixa parcel·la dues edificacions. El passat mes d'abril es va esbucar la tenda de Son Banya, que havia estat reconstruïda al mes de març i s'hi havia col·locat una estructura metàl·lica. 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF