Cort demana més mecanismes judicials i policials perquè el col·lectiu LGTBI denunciï agressions

Sonia Vivas adverteix que no tots els delictes d'odi es notifiquen per manca d’espais segurs

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de Palma, Sonia Vivas, ha reclamat aquest dimarts més "mecanismes judicials i policials que garanteixin que les persones LGTBI puguin denunciar qualsevol agressió en un entorn segur". Amb motiu de la penjada de la bandera LGTBI a la façana de Cort, Vivas ha alertat que no s'estan denunciant tots els delictes d'odi per manca d'espais a què la gent del col·lectiu pugui acudir.

"Estam en un moment històric en què l'odi creix cap a nosaltres", ha advertit Vivas. Com a mesura pal·liativa, la regidora ha anunciat la posada en marxa de mecanismes que permetin als membres de la comunitat denunciar de manera segura. Des de Cort asseguren que el paradigma policial actual no permet notificar els delictes d'odi i reivindica que "fa falta sensibilitat per part de la policia". A més, demana que el cos actuï com a interlocutor amb la comunitat.

Per la seva banda, el batle, José Hila, ha reivindicat Palma com "una ciutat de convivència i moderna, on cada persona sigui feliç sense que cap polític ni institució li digui com ha de viure la seva vida". Vicent Robles, president de Ben Amics, ha celebrat la creació d'una "àrea específica perquè les polítiques LGTBI es duguin a terme". Tot i això, ha instat a un major desenvolupament de la llei autonòmica pels drets LGTBI i assegura que treballaran amb les institucions per poder-ho fer possible. 

Robles ha recordat que "enguany la celebració està dedicada a les persones grans del col·lectiu i a la memòria històrica". L'entitat també commemora aquest cap de setmana el 25è aniversari de la seva constitució.

Denuncien l'agressió a un treballador trans a Formentera

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF