L'Ajuntament de Maó repartirà 3.000 botelles per netejar els orins dels cans

L'objectiu és posar fi als problemes de salubritat, les males olors i els desperfectes a les façanes i el mobiliari urbà

L'Ajuntament de Maó ha posat en marxa una iniciativa pionera que, sota el lema 'Posem solució als pipís!', té com a objectiu abordar la problemàtica dels orins dels cans a la via pública. La campanya va dirigida a tots els propietaris de mascotes i el Consistori que dirigeix Conxa Juanola repartirà de manera gratuïta un total de 3.000 botelles de líquid desinfectant. També distribuirà 12.000 fullets informatius a les llars del municipi.

El repte de l'Ajuntament és posar fi als orins dels cans, que ocasionen problemes de salubritat, males olors i desperfectes a les façanes i el mobiliari urbà. Actualment hi ha registrats a Maó uns 6.000 cans. El regidor de Medi Ambient, José Manuel García, assenyala que "són molts cans que cada dia surten al carrer i fan les seves necessitats. Sabem que la gent està conscienciada que ha de recollir els excrements, però aquesta campanya va un poc més enllà".

Les botelles per a orins són uns recipients plegables que permeten dur una mescla innòcua i desinfectant, composta per aigua i vinagre blanc, que es pot tirar damunt els orins dels animals per evitar males olors, i que les façanes i voreres es taquin. Si el propietari no pot evitar que el seu ca orini en el mobiliari urbà, amb aquest sistema podrà netejar-lo. Les botelles es poden adquirir gratuïtament a l'Ajuntament de Maó, a les associacions protectores d'animals i a les clíniques veterinàries de la ciutat.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF