L'Ajuntament de Maó demana la col·laboració ciutadana en la neteja de la ciutat

La institució insisteix en l’obligatorietat de recollir els excrements d’animals i netejar els orins

L’Ajuntament de Maó ha fet una crida per implicar la població en el manteniment de la neteja de la via pública i fer un bon ús dels serveis de gestió de residus. La Policia Local va tramitar en la darrera campanya una quinzena de denúncies per actes incívics relacionats amb el manteniment de la via pública. Atès l’elevat grau d’incivisme detectat, l’Ajuntament de Maó inicià una primera acció de control. En deu dies s’han registrat 11 denúncies per treure els fems fora de l’horari establert, dues a persones per orinar al carrer i dues més per consumir alcohol a la via pública. El Consistori recorda que qualsevol ciutadà pot denunciar aquests mal comportaments amb una fotografia i de manera anònima.

La institució insisteix en l’obligatorietat de recollir els excrements d’animals i netejar els orins. A Maó hi ha uns 6.000 cans censats, la qual cosa implica una gran quantitat de residus. Per fer-ho més fàcil, l’Ajuntament ha repartit 3.000 ‘pipibòtils’, un envàs plegable que es pot omplir amb aigua i vinagre per netejar els orins i que es pot aconseguir de manera gratuïta al Consistori, a les clíniques veterinàries o a través de les associacions protectores d’animals.

D’altra banda, s’ha emfasitzat l’ús del servei gratuït de recollida a domicili de trastos i residus. El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Maó ha ampliat el servei de recollida de trastos i residus a domicili de tres a cinc vegades per setmana des de l’any passat, a causa de l’elevada quantitat de sol·licituds que es rebien. Finalment, remarquen l’horari de recollida de residus, de 19.30 a 21.30 h, així com els permisos que es faciliten perquè les comunitats de veïns o particulars s’encarreguin de netejar el seu tram de carrer.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF