L'Ajuntament del Castell sancionarà amb 750 euros per escopir a la via pública

Després de l'aprovació pel ple, l'ordenança es troba en període d'al·legacions fins dia 19 i l'actualització entraria en vigor durant el mes de setembre

L'Ajuntament del Castell sancionarà amb fins a 750 euros aquells ciutadans que escupin a la via pública. D'aquesta manera, queda palès a l'actualització realitzada per l'equip de govern del municipi de l'ordenança que regula el bon comportament cívic. Es Castell es converteix així en el primer poble de Menorca que introdueix escopir al carrer com a element sancionable, infracció que a les Balears ja preveu l'ordenança de Palma de l'any 2014.

Escopir a la via pública s'uneix a altres accions sancionables i estipulades amb anterioritat. La finalitat és vetllar pel civisme ciutadà. Després de l'aprovació pel ple ordinari de l'Ajuntament del Castell, l'ordenança es troba en període d'al·legacions fins dia 19 d'aquest mes. Si no hi ha cap contratemps, l'actualització entraria en vigor durant el mes de setembre. El batle del Castell, Lluís Camps, s'ha mostrat satisfet i assegura que el fet d'escopir al carrer és "un acte desagradable i evitable". A més, Camps insta els ciutadans a "dur un mocador damunt per dipositar les restes biològiques abans d'expulsar-les a la via pública. És una mesura de sentit comú i marca unes normes de comportament que evitaran que altres veïns puguin sentir-se incòmodes al seu propi municipi". 

D'altra banda, Lluís Camps ha recordat que no només és la Policia Local l'encarregada, per defecte, de sancionar els infractors. En aquest sentit, el batle demana a altres ciutadans que "denunciïn els actes incívics". L'actualització de l'ordenança també inclou sancions per a aquells que dipositin el fems fora de l'horari, molestin els veïns amb un volum d'aparells reproductors excessiu o no recollir els excrements dels gossos, entre d'altres. L'Ajuntament del Castell es troba en procés d'adjudicació de la recollida de fems i neteja de carrers a l'empresa Foment de Construccions i Contractes per un milió d'euros anual.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF