L'Ajuntament del Castell sanciona una professora de l'escoleta per conducta agressiva

Tot i que l'educadora està en el seu dret de tornar al centre per continuar amb l'activitat, fonts consistorials han assegurat que no tornarà a exercir a aquesta escoleta

L'Ajuntament del Castell ha sancionat amb deu dies de suspensió de feina i sou una professora de l'escoleta municipal Es Soleiet per manifestar una actitud agressiva a un nin d'any i mig. El batle del poble, Lluís Camps, ha confirmat l'incident, però no ha volgut fer-ne declaracions per "prudència i respecte a totes les parts implicades". En qualsevol cas, el Consistori del Castell ha lamentat aquest capítol, que qualifiquen d'"aïllat". 

Els fets van succeir el passat 28 de maig. Segons la versió que han traslladat fonts pròximes a l'Ajuntament del Castell a l'ARA Balears, l'educadora infantil hauria intentat evitar una mossegada d'un nin a un altre però mantenint una actitud agressiva i arribant al punt de propinar una "lleugera bufetada" a l'infant. L'escena va ser presenciada per la directora de l'escoleta, que posà immediatament l'incident en coneixement de l'Ajuntament. 

Per no implicar-hi el personal municipal, el Consistori decidí nomenar una instructora d'Educació per prendre les pertinents declaracions. A més, l'Ajuntament del Castell ha decidit traslladar a altres dependències municipals la professora com a mesura cautelar mentre quedava resolt l'expedient. Finalment, s'ha conclòs amb la sanció de la suspensió de deu dies de feina i sou. Tot i que l'educadora, resident a aquest mateix municipi, està en el seu dret de tornar al centre per continuar amb l'activitat, fonts consistorials han assegurat que no tornarà a exercir a aquesta escoleta.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF