Agustina Vilaret: "MÉS està posant tota la maquinària en marxa perquè aquesta sigui la legislatura de la llengua"

Aquest dimecres s'ha duit a terme el ple del Consell Social de la Llengua Catalana

El primer ple del Consell Social de la Llengua Catalana d'aquesta legislatura s'ha reunit aquest dimecres. Segons la secretària autonòmica Agustina Vilaret, "la sessió del Consell Social és una passa més en la intensa feina que estam fent per potenciar l'ús i la normalització del català i que fins ara ja ha anat donant fruits com la creació de l'Oficina de Drets Lingüístics". Vilaret ha assegurat que "els representants i càrrecs de MÉS estam posant tota la maquinària en marxa perquè aquesta sigui la legislatura de la llengua". 

La secretària autonòmica ha recordat que "la llengua és una cosa de tots i aquest n'és el principal i més gran fòrum de debat social" a les Illes Balears i ha assenyalat que el Consell està format per "partits polítics, entitats, sindicats i persones de reconegut prestigi". 

Per part seva, el diputat de MÉS Joan Mas, Collet, ha afirmat que "faran feina per enfortir i fer arribar a tothom la llengua catalana a Mallorca i a les Balears. Es tracta d'una prioritat pel partit, però sobretot una prioritat pel país".

A la sessió d'aquest dimecres, s'han renovat el 50% de membres del grup format per persones de reconegut prestigi de la societat illenca. Aquestes s'anomenen a proposta de la Secretaria Autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística. Els nous membres del Consell, que es recuperà la legislatura passada, després d'estar aturat entre el 2011 i el 2015, són Maria Isabel Cerdó, Jaume Horrach, Bernat Joan Marí, Nanda Ramon, Margalida Riutort i Lluís Segura. 

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF