Afers Socials constitueix la mesa de pobresa covid-19

L'objectiu és que totes les administracions i les entitats que tenen competències estiguin coordinades

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha constituït aquest dijous la mesa de pobresa covid-19, que estarà formada, a més del Govern, pels consells insulars de les Illes Balears, l'Ajuntament de Palma, la FELIB i representats d'EAPN, segons han explicat en un comunicat.

Aquesta mesa pretén que totes les administracions i les entitats que tenen competències en la lluita contra la pobresa estiguin coordinades. Precisament, la consellera Fina Santiago ha explicat que "l'objectiu és tenir tots la informació a la vegada, coordinar-nos i, sobretot, resoldre els problemes d'una manera eficient i al més eficaç possible. Fins i tot, si hi ha casos concrets, podem tractar-los aquí". 

Santiago ha exposat que, tot i que s'ha fet una política de suport a les rendes dels treballadors a través dels ERTO i de les ajudes als fixos discontinus, això no ha evitat que moltes famílies de les Illes Balears estiguin vivint una situació molt excepcional. A més, ha remarcat que la previsió és que aquest hivern moltes "puguin tenir dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques". 

A partir de l'inici de l'estat d'alarma, la consellera es va reunir, de manera telemàtica, amb els responsables socials dels consells, la FELIB i les federacions de les entitats del tercer sector per actuar davant les mancances socials de l'Arxipèlag. A partir d'ara, expliquen en el comunicat, aquesta mesa es reunirà inicialment cada 15 dies.

A més de la meitat dels illencs ja els costava arribar a final de mes abans de la pandèmia

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF