L'Aemet alerta d'un temporal a les Balears la setmana que ve

Aquesta situació afectarà l'àrea mediterrània, amb precipitacions fortes, vent intens i mal estat de la mar durant diversos dies

L'entrada d'una Dana, un fenomen tradicionalment denominat "gota freda" que dona lloc a ruixats i tempestes intenses, pel Cantàbric a partir d'aquest dilluns i que s'anirà desplaçant fins a estacionar-se entre el sud-est peninsular i el nord d'Àfrica podria deixar els pròxims dies pluges molt fortes a les Balears, Catalunya i el País Valencià.

Aquesta situació afectarà de manera important l'àrea mediterrània amb "precipitacions fortes, ocasionalment molt fortes, vent intens i mal estat de la mar durant diversos dies", segons un comunicat de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

D'acord amb aquesta evolució, les precipitacions més intenses s'esperen aquest dimarts a àrees de Catalunya, dimecres a les Illes i al País Valencià i, a partir de dimecres i amb més incertesa, es concentrarien a zones del sud-est peninsular i punts de les Balears.

Així mateix, la Dana podria afectar altres zones de la Península amb precipitacions persistents a l'àrea cantàbrica i vent fort a àmplies zones de l'Estat, sobretot a àrees de muntanya.

L'Aemet alerta, a més, d'un "significatiu descens tèrmic dimarts", que podrà ser fins i tot extraordinari a zones de l'interior peninsular. Als Pirineus es preveuen nevades a partir d'uns 2.000/2.200 metres.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF