Advocats denuncien la "greu situació d'exclusió social" dels menors que arriben sols a les Balears

La Comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de les Illes Balears critica les dificultats d'aquests joves

La Comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de les Illes Balears (ICAIB) denuncia la "greu situació d'exclusió social" que pateixen els menors estrangers no acompanyats –MENA– que arriben a les Balears. En un comunicat, critiquen que els centres de primera acollida siguin exclusius per a aquests joves, cosa que "els priva de conviure amb menors espanyols, minvant així la possibilitat d'aprendre l'idioma o la cultura".

Es duplica el nombre de menors estrangers no acompanyats a les Balears

A aquest impediment cal sumar-hi la manca d'eficàcia dels consolats o les ambaixades per facilitar-los documentació del país d'origen, segons els advocats, després d'un "llarg i difícil viatge en què arrisquen la vida per fugir". Però això no és tot. Els membres de la Comissió rebutgen que alguns mitjans de comunicació vinculin reiteradament aquests joves amb la delinqüència perquè són "menors en situació de protecció", conclouen. 

Des del mes passat, la Comissió de Drets Humans de l' ICAIB   forma part de la Comissió Menas, formada per diferents institucions que vetlen  pels seus drets  administratius i legals, així com per l'accés a l'habitatge o al món laboral.

Amb la intenció de millorar-ne la situació, la Comissió ha organitzat una taula rodona que es farà el proper 28 de març a les 10 h, a la qual estan convidats els partits polítics per tal que exposin com abordaran aquesta qüestió en els seus programes electorals.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF