El Pla d'Actuacions del Consell Social de la Llengua Catalana només ha desenvolupat un terç de les accions previstes

Els esforços s'han destinat principalment a garantir el dret al coneixement del català i al seu ús en l'àmbit del lleure

El grau d'execució del Pla d'Actuacions en Matèria de Política Lingüística per al quinquenni 2016-2021 és, després d'un any i mig de la seva posada en marxa, de només el 28,7%. Així ho reflecteixen les conclusions de la memòria presentada aquest dilluns al ple del Consell Social de la Llengua Catalana.

El document destaca que els esforços s'han destinat durant aquests mesos principalment a garantir el dret al coneixement de la llengua catalana. De fet, un 50% de les actuacions dels agents institucionals, socials i empresarials van en aquesta direcció.

L'altre àmbit que ha rebut un suport important és el que fa referència al dret d'emprar el català en l'àmbit del lleure. Pel que fa als altres drets assenyalats en el Pla, han rebut poca atenció dels agents (dret d'emprar el català en l'àmbit assistencial i sanitari, en les relacions comercials i els serveis i en l'àmbit comunicatiu).

En la memòria d'execució també es destaca que "s'actua per garantir l'aprenentatge del català, però no perquè després aquesta llengua pugui ser emprada". Malgrat tot, es tracta d'un pla quinquennal al qual manca encara molt de recorregut.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF