Accepten un any i mig de presó per agredir un militar al passeig del Born de Palma

Els acusats han admès els fets i han demanat disculpes al comandant de les forces armades

Dos acusats per un delicte d'odi, atemptat i  lesions   per  l'agressió a  un comandant  de les forces armades al Born de Palma han admès l'acusació i han acceptat una condemna d'un any i mig de presó, que no serà efectiva si no delinqueixen de nou i mentre indemnitzin la víctima amb 540 euros pel delicte d'odi i 270 per les  lesions, a més de 9.000 euros de manera solidària .

Els dos acusats han demanat  disculpes  al perjudicat durant l'acte, en el qual s'ha arribat a una conformitat de les parts.

Els fets es remunten al 10 de març de l'any 2017, quan el militar sortia d'un banc ubicat al Born de Palma, vestit amb l'uniforme, i els dos acusats varen començar a fer-se fotos amb ell mentre reien. Segons l'escrit de fiscalia, "s'havien posat d'acord per actuar plegats per l'activitat militar que el perjudicat representava".

Un  dels acusats , a més, va agafar pel coll la víctima mentre li pegava, mentre el seu company imitava l'agressió. Segons la fiscalia, li varen fer saber que el motiu era "la  seva  condició de militar".

El varen llançar contra un banc de pedra i contra uns contenidors. L'agressió va acabar quan passaren uns  vianants  per la zona. La víctima els va seguir.

El comandant va patir hematomes que tardaren 98 dies  a  curar-se i té seqüeles que li impedeixen passar les proves físiques anuals de la seva professió.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF