La nova web d'Abaqua incorpora un visor sobre el funcionament de les depuradores

La Conselleria de Medi Ambient assegura que és una passa endavant en matèria de modernització i transparència 

L'Agència Balear de l'Aigua (Abaqua), ha habilitat una nova pàgina web que inclou un visor amb informació actualitzada sobre el funcionament de les depuradores de les Illes, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori. Això permetrà consultar paràmetres, com la qualitat o el grau de salinitat de l'aigua que arriba a les 79 instal·lacions de l'Arxipèlag. 

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el secretari general de l’Agència Balear de l’Aigua, Juan Calvo, han destacat que aquest visor suposa una passa endavant en matèria de modernització i transparència. Segons Mir, "d’aquesta manera complim el propòsit que ens vàrem marcar a principi de legislatura de garantir la transparència de tota la informació relacionada amb la gestió del cicle de l’aigua".

A més, ha remarcat la importància de tenir les dades a l’abast de tothom per "posar de manifest la necessitat de la corresponsabilitat en la gestió sostenible del cicle de l’aigua i de la col·laboració proactiva entre administracions".

La meitat de l’aigua que arriba a les depuradores està massa contaminada

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF