ARCA considera "una presa de pèl" l'ordenança de terrasses

L'entitat proteccionista presenta trenta al·legacions a la normativa de Cort i demana que es restringeixi més l'ocupació dels espais públics

L'entitat proteccionista ARCA ha presentat aquest dimarts dematí trenta al·legacions a l'ordenança d'ocupació de la via pública de l'Ajuntament de Palma, que actualment és en fase d'exposició pública. ARCA demana més contundència a l'hora de regular i prohibir determinats usos dels carrers i places de Ciutat. Entre d'altres coses, l'entitat vol que Cort només permeti treure taules, cadires i para-sols a les terrasses i que prohibeixi altres elements, com ara les jardineres i les mampares.

La responsable d'ARCA, Àngels Fermoselle, creu que l'Ajuntament ha d'actuar més decididament contra la "sensació d'invasió" que s'experimenta en determinats indrets de la ciutat. "No és una ordenança nova, és una modificació", ha dit Fermoselle, que pensa que la nova normativa presentada per l'equip del batle Antoni Noguera és "una presa de pèl".

Així mateix, el president de l'entitat, Pere Ollés, ha dit que hi ha una "gran incoherència" entre l'exposició de motius i la normativa. Segons Ollés, l'equip de govern de Cort ha fet cas a ARCA a l'hora de diagnosticar el problema de la sobreocupació de l'espai públic, però no proposa mesures prou contundents per erradicar-la.

L'entitat ha reiterat que està "a favor de les terrasses, però en contra dels abusos" i creu que si s'acceptassin les seves peticions "no s'hauria d'eliminar cap terrassa, però se n'haurien de reduir moltes", tot i que això "beneficiaria els comerciants. Un altre dels punts clau per a ARCA és el compliment de la normativa: demana més vigilància i un seguiment estricte de l'ordenança.

La majoria d'al·legacions presentades per ARCA afecten la regulació de la normativa de terrasses, però l'entitat també ha fet constar el seu desacord en altres assumptes, com ara la "vulgarització" que suposa el fet de poder exhibir a les façanes els productes d'alguns comerços, com ara camisetes o tovalloles.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF