ARCA i el GEFB aconsegueixen la paralització d'unes obres a la Torre d'en Pau

Les entitats conservacionistes subratllen que la llicència no es podia donar

ARCA i el Grup d'Estudis de Fortificacions de les Balears (GEFB) han presentat una denúncia conjunta i han aconseguit la paralització per part de la Direcció insular de Patrimoni del Consell de Mallorca d'unes obres que "agredien" un element patrimonial de la Torre d'en Pau.

En concret, les obres afecten una galeria sortida d'evacuació situada en un solar adjunt al recinte de la Torre d'en Pau, que és Bé d'Interès Cultural i que es troba a la barriada del Coll d'en Rabassa.

Segons el rètol de llicència d'obres municipals penjat al solar, les obres van començar el 22 de gener.

Aquestes dues entitats subratllen que aquesta llicència no es podia donar, ja que el solar està sotmès a suspensió per part del Consell de Mallorca.

Com han denunciat aquestes associacions, en aquests moments l'Ajuntament de Palma no pot concedir una llicència d'obres perquè s'està pendent de la declaració i finalització de l'expedient de modificació de BIC de la Torre d'en Pau per part del Consell de Mallorca.

A més, aquesta llicència d'obra, com que afecta un monument, ha de tenir expressa i prèvia autorització del Consell de Mallorca, que tampoc no pot donar-la en aquests moments.

La Torre d'en Pau constitueix una de les fortificacions històriques de la badia de Palma i formava part de la xarxa de torres de vigilància que avisaven de qualsevol incursió a les costes mallorquines.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF