L’ARA Balears publica un dossier digital amb els articles de 'Turista de coa d'ull' d'Antoni Janer

"Una mirada de 'coa d'ull' al turisme de les Illes Balears"

“La indústria legal més depredadora que existeix fins al moment”. De què estam parlant? Les deu històries que podràs llegir en el dossier digital "Una mirada de 'coa d'ull' al turisme de les Illes Balears" componen el primer recull dels articles ‘Turista de coa d’ull’, la secció d’Antoni Janer, col·laborador del diari ARA Balears. Hem elaborat aquest dossier online perquè volem compartir amb tu les històries que mereixen ser explicades i llegides aturant els rellotges. Podeu aconseguir el llibre digital  aquí.

En ple debat sobre la turismofòbia a les Illes Balears, Antoni Janer s’ha proposat “estudiar els orígens de la nostra gallina dels ous d’or. De petit ja notava que tot el nostre entorn social i mediambiental estava condicionat pel turisme. Volia, doncs, conèixer l’evolució d’un fenomen que, en l’era de la globalització del capitalisme salvatge, ha estat definit pels entesos com la indústria legal més depredadora que existeix fins al moment”.

Amb aquests deu articles, publicats al diari ARA Balears, coneixeràs la història recent de les Illes Balears, sobretot de Mallorca, a través de l’ull periodístic del nostre col·laborador. Aquest filòleg clàssic s’ha convertit en turista per desgranar “els anys en què les nostres illes canviaren per sempre” i gira la vista de costat per mirar dissimuladament alhora que ho fa amb una certa malvolença. És precisament en aquesta ambivalència de ‘coa d’ull’ on neixen aquestes entregues.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF