Societat 23/12/2020

Un 75% dels estudiants d’FP a les Balears troba feina tres anys després d'haver acabat

En el grau superior, la taxa d'inserció laboral és del 78% tot just un any després d'haver-se graduat

Ara Balears
1 min
Una classe de nusos a l'Escola Nauticopesquera de Palma.

PalmaMés del 75% dels estudiants de Formació Professional a les Balears tenen feina tres anys després d’haver acabat els seus estudis. Així ho afirma l'estudi Inserció laboral dels titulats en FP a les Illes, elaborat per l’Observatori del Treball i coordinat per la Direcció General de Model Econòmic i Ocupació i la Direcció General de Formació Professional.

Les majors taxes d’activitat són en els graus mitjà i superior. En el cas de la FP de grau superior, la taxa d’inserció arriba al 78% tot just un any després d’haver-se graduat; i en el cas del grau mitjà, és del 68,7% en els titulats en el curs 2017-18. En els dos anys següents, aquesta taxa d’activitat continua creixent, fins a situar-se al voltant del 75% en el tercer any després d’haver acabat els estudis reglats.

L’estudi es fa sobre el curs acadèmic 2018-19, quan es van titular 4.732 persones. D’aquestes, al conjunt de les Illes Balears, el 47,9% va acabar amb titulació de grau mitjà; el 29,5%, amb titulació de grau superior, i el 12,6%, en FP bàsica. En el cas de la FP bàsica, les professions amb més sortida professional són Perruqueria i estètica (51,1% de taxa d’inserció), Manteniment de vehicles (50%), Serveis Administratius (47,7%) i Fabricació i Muntatge (44,4%).

En el grau mitjà, les titulacions amb més èxit laboral són Producció agropecuària (88%), Emergències sanitàries (81%), Cures auxiliars d’infermeria (74%), Farmàcia i parafarmàcia (71%), Cuina i gastronomia (69%) i Perruqueria i cosmètica capil·lar (69%). Per acabar, els graus mitjans amb més sortida laboral són els de Manteniment aeromecànic (89%), Automoció (88%), Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma (86%) i Gestió d’allotjaments turístics (85%).

stats