Societat 19/07/2021

El 70% dels nous casos de covid-19 són persones d'entre 16 i 29 anys

Armengol ha anunciat que en les pròximes setmanes s'aconseguirà la immunitat de grup

ARA Balears
1 min
Personal sanitari a Palma

PalmaLa xifra de contagis i casos actius de coronavirus a les Illes Balears continua augmentant i la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha alertat que el 70% d'aquests nous positius són persones d'entre 16 i 29 anys. Armengol ha explicat que en la majoria d'aquests casos els contagiats no presenten símptomes, però ha remarcat que ser asimptomàtic "no és una alegria" perquè la malaltia pot evolucionar "en qualsevol moment i pot canviar completament".

Davant aquesta situació, la presidenta ha demanat als illencs que evitin aglomeracions i zones d'excessos com les botellades perquè el risc de contagi és "molt elevat" i ha recordat que fins que no s'han rebut les dues dosis de la vacuna no s'aconsegueix certa immunitat. En aquest sentit, Armengol ha remarcat que en les pròximes setmanes s'aconseguirà la immunitat de grup a l'Arxipèlag, però tot i això ha reclamat responsabilitat i mantenir les prevencions necessàries per evitar que la pandèmia continuï expandint-se arreu de l'Arxipèlag.

Tot i que no ha volgut fer referència a les noves mesures que aprovarà l'Executiu balear aquest dilluns, Armengol ha assegurat que davant l'augment de casos i de pressió hospitalària "s'han de prendre mesures". La presidenta del Govern ha recordat que la variant Delta és "molt contagiosa" i ha remarcat que l'arribada d'aquesta soca a l'Arxipèlag i les aglomeracions, excessos i botellades han provocat un augment de tots els indicadors de la pandèmia a l'Arxipèlag.

stats