Societat 26/07/2021

El 70% dels illencs ja ha rebut, com a mínim, la primera dosi de la vacuna

La pressió hospitalària continua a l'alça

ARA Balears
2 min
Una dona rep la vacuna contra el coronavirus

PalmaContinua avançant la campanya de vacunació a les Illes Balears. Tot i que en les darreres setmanes el ritme s'ha frenat notablement, aquest dilluns s'ha assolit una de les xifres més esperades des de l'inici de la campanya: el 70% de la població diana de les Illes Balears ja ha rebut, com a mínim, la primera dosi i s'espera que en les pròximes setmanes aquesta xifra arribi també al percentatge de persones immunitzades.

Segons ha informat la Conselleria de Salut, actualment un 58,5% dels illencs (606.283 persones) ja ha completat la pauta de vacunació. Així, des de l'inici de la campanya s'han administrat un total d'1.260.378 dosis. Per illes, a Mallorca s'han administrat un total de 986.294 de les vacunes de l'Arxipèlag; a Menorca, 109.613; a Eivissa, 153.986, i a Formentera, 9.865.

Cal recordar que aquesta setmana s'ha iniciat la vacunació d'una nova franja d'edat a l'Arxipèlag. Divendres la Conselleria de Salut va obrir la vacunació dels menors de 12 a 15 anys, per la qual cosa hi ha més de 48.000 persones més que estan cridades a vacunar-se contra el covid-19. Les Illes són la segona comunitat a vacunar aquest grup d'edat, per darrere del País Basc. La Conselleria de Salut va informar i ha recordat que els menors de 16 anys han d'anar acompanyats d'un tutor legal, que haurà d'acreditar la seva condició en el punt de vaccinació.

El certificat covid-19, sobre la taula

El portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha admès avui a la roda de premsa sobre els acords de govern que el certificat covid és un tema que es portarà a la conferència de presidents aquest divendres 30 de juliol a Salamanca. L'Executiu balear voldria proposar el seu ús per esdeveniments socials i culturals, però la posta en vigor, segons ha explicat Negueruela, depèn del govern espanyol. S'ha de recordar que el certificat digital covid-19 és el que acredita que es té la doble pauta de vacunació, que s'ha obtingut una PCR negativa en les últimes 48 hores o que s'ha passat la malaltia en els darrers sis mesos.

La pressió hospitalària continua augmentant

El nombre d'ingressats a l'UCI, a planta i d'atesos per Atenció Primària a causa del coronavirus continua augmentant a les Illes Balears. La Conselleria de Salut ha informat que aquest dilluns la xifra de pacients ingressats a la Unitat de Cures Intensives s'eleva a 46 (un 16% de la capacitat total), 288 illencs estan ingressats a planta i Atenció Primària segueix un total de 10.642 casos.

Evolució dels malalts per covid-19 a les Balears

A més, Salut ha notificat aquest dilluns un nou mort i ha detectat 551 casos de coronavirus en les darreres 24 hores. Així, des de l'inici de la pandèmia s'han detectat un total de 76.910 positius per coronavirus i 855 persones han perdut la vida a causa del virus.

stats