Societat 27/10/2021

Un 53% dels treballadors del SFM secunda la vaga i es produeixen els primers retards i aglomeracions

Per a aquest dimecres horabaixa es preveuen noves aturades

ARA Balears
1 min
Un tren de SFM. / ARA BALEARS

El Govern ha informat que un 53% dels treballadors del Servei Ferroviari de Mallorca ha secundat la vaga convocada per a aquest dimecres i s'han produït les primeres aturades parcials a primera hora del matí. A conseqüència d'aquesta circumstància, en els trens d'entre les 6 i les 7 h s'han registrat alguns retards i també s'han viscut aglomeracions a algunes de les parades amb més viatgers.

En els instants d'aquestes aturades parcials, els treballadors del SFM duen a terme els serveis mínims i el Govern balear ha destacat, a través d'un comunicat, que fins ara els estan complint com estava acordat. Des del Servei Ferroviari de Mallorca han demanat disculpes als seus usuaris per les molèsties que la vaga els pugui ocasionar i han criticat la decisió dels treballadors de convocar la vaga i no continuar negociant com fins ara. "Els plantejaments dels treballadors sobre el futur de l'empresa, un futur totalment assegurat amb nous projectes i millores de servei, s'han d'abordar des del diàleg, sense causar perjudicis als usuaris", han destacat.

Per a aquest dimecres horabaixa està prevista la segona aturada parcial, que es farà entre les 18 i les 19 h. Segons ha detallat el Govern, la vaga afectarà les línies i freqüències següents:

Pròximes aturades per la vaga dels treballadors del SFM
  • Palma – Inca – 17:57h, 18:57h.
  • Inca – Palma – 18:36h, 19:36h.
  • Palma – Marratxí (M2) – 18:00h, 18:40h
  • Marratxí – Palma (M2) – 18:20h, 19:00h.
  • Palma – UIB (M1) – 17:55h, 18:35h.
  • UIB – Palma (M1) – 18:15h, 18:55h.
stats