Societat 13/01/2021

Ja han mort més de 500 persones per covid-19 a les Balears

Els ingressos a les UCI han arribat a 115, una xifra que no es registrava des del mes d'abril

M. C.
2 min
Dos sanitaris atenen una persona amb covid-19.

PalmaMés de 500 persones han mort per coronavirus a les Illes Balears des de l'inici de la pandèmia. La Conselleria de Salut ha notificat aquest dimecres cinc noves defuncions, xifra que eleva el total de morts a l'Arxipèlag a 503. A més, el Col·legi de Metges de Balears ha informat que aquest dimecres ha mort la ginecòloga de 68 anys Nedialka Veleva, el segon metge que mor per covid-19 a Illes.

La situació als hospitals no ha millorat en el darrer dia i els ingressos a l'UCI han tornat a créixer a les Illes fins a arribar a la pitjor dada, que es va registrar el 6 d'abril. En concret, hi ha 115 ingressats greus, dos més que aquest dimarts. Tot i això, els ingressos a planta sí que han baixat i en total n'hi ha 361, 10 menys que ahir.

En aquest sentit, el gerent de Son Espases, Josep Pomar, ha explicat que la situació del centre continua sent molt complexa, ja que hi ha 50 dels 55 llits d'UCI ocupats. Tot i que assegura que l'hospital no està saturat, admet que estan derivant pacients amb covid-19 a l'Hospital General o a Sant Joan de Déu.

Des de la Conselleria també han explicat que en el darrer dia han detectat 674 casos nous i s'ha registrat una taxa de positivitat del 14,87%. En total ja s'han contagiat 42.580 persones a les Illes des de l'inici de la pandèmia i s'ha donat l'alta epidemiològica a 32.285. En aquests moments, a les Balears hi ha 9.792 persones amb el contagi actiu.

La situació a les residències

A la xifra oficial de morts per covid-19 (503) no s'hi han inclòs les tres persones que han mort a les residències de les Illes durant el darrer dia. Així, des de l'inici de la pandèmia ja han mort en aquests centres 225 persones. A més, hi ha 113 residents que estan contagiats de covid-19 i d'aquests, 97 estan hospitalitzats. En aquests moments hi ha 88 professionals d'aquests centres contagiats.

stats