Societat 07/09/2020

Ja hi ha més de 400 malalts amb covid-19 ingressats als hospitals de les Balears

El nombre de casos actius detectats davalla en 295 respecte de divendres, segons les dades de Salut

Ara Balears
2 min
Sanitaris de Son Espases que tracten el Covid-19

PalmaLa Conselleria de Salut ha informat que a les Illes Balears ja hi ha més de 400 persones hospitalitzades a causa del covid-19. En concret, hi ha 408 infectats que reben atenció hospitalària i, d'aquests, n'hi ha 61 que es troben a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Aquestes dades suposen un increment notable respecte de les dades de divendres, quan hi havia, segons les dades de la Conselleria, 356 hospitalitzats (58 a l'UCI). En total, el Servei de Salut atén 7.225 persones per contagi de SARS-CoV-2.

Per illes, a Mallorca hi ha 340 persones hospitalitzades, 53 de les quals són a les unitats de cures intensives. A més, 5.797 persones són a ca seva, on reben atenció per part del servei d'atenció primària. A Menorca hi ha vuit persones ingressades al Mateu Orfila, quatre de les quals són a l'UCI i 194, en el domicili ateses per part de primària. A Eivissa són 60 les persones hospitalitzades i d'aquestes n'hi ha quatre a l'UCI. A més, a les Pitiüses hi ha 826 pacients positius seguits pels equips d'atenció primària.

D'altra banda, en el comunicat han informat que durant el cap de setmana s'han detectat 310 casos de coronavirus a les Illes, la qual cosa deixa així l'acumulat a l'Arxipèlag en 9.607 persones que s'han infectat. Tot i això, els casos actius que hi ha actualment ha descendit en 295 respecte de les dades del divendres, perquè s'han notificat 603 altes durant el cap de setmana. Així, en aquests moments hi ha 1.861 casos actius. La Conselleria també ha comunicat que han mort dos usuaris de residències més (un a la residència Sa Serra i l'altre a la de Sèniors Sant Joan) a causa del virus i des de l'inici de la pandèmia ja han perdut la vida 251 persones.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 330 en vigilància i 168 amb el contagi actiu. En total, se n’han notificat 520 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia. Quant a la situació a les residències de gent gran, en aquests moments hi ha 166 usuaris positius actius, 84 dels quals hospitalitzats. N'hi ha 60 a la residència Sèniors Sant Joan, 16 a Verge de l’Esperança, 12 a Sèniors Montuïri, un a Oasis, un a HHTT Arcadias, 26 a Cala Estància, 24 a Domusvi Capdepera, 9 a la Llar d’Ancians Palma i 17 a Sa Serra.

Respecte dels professionals, hi ha 86 treballadors positius actius en residències de Mallorca, 15 a Eivissa i cap a Menorca. A les residències per a persones amb discapacitat hi ha dos usuaris amb coronavirus a Mallorca i cinc professionals positius: tres a Mallorca i dos a Eivissa.

stats