Uns 40 passatgers d'un vol des d'Egipte aprofiten l'escala a Barcelona per demanar asil

L'avió, que volava fins a Bogotà, va aterrar al Prat dilluns al matí

ARA
2 min
La terminal 1 de l'aeroport d'El Prat de Barcelona

BarcelonaUna quarantena de passatgers amb passaport libanès d'un vol procedent d'Egipte amb escala a Barcelona són des de dilluns a l'aeroport del Prat de Llobregat perquè es van negar a continuar el viatge i van sol·licitar asil a Espanya. Segons ha avançat l'agència Efe, els viatgers, pel que sembla d'origen palestí, anaven en un vol xàrter procedent del Caire amb destinació a Bogotà (Colòmbia) i Quito (Equador), que va aterrar a Barcelona dilluns cap a les onze del matí per fer escala abans de reprendre el trajecte.

Però fins a 39 passatgers van baixar de l'avió i es van negar a continuar el viatge al·legant que tenien la intenció de formalitzar una petició d'asil a les autoritats espanyoles. Fonts de la Delegació del govern espanyol a Catalunya han confirmat a l'ARA que els passatgers no estan retinguts, sinó que són voluntàriament a l'aeroport perquè tenen la possibilitat de tornar al seu país d'origen o reprendre el vol cap a Bogotà, amb final a Quito. Com que no poden entrar a l'Estat perquè no tenen el visat necessari, ara esperen que l'oficina d'asil i refugi estatal els doni resposta a la seva sol·licitud. Les mateixes fonts no poden precisar si hi ha menors ni en quin termini es produirà la decisió. Els 39 passatgers són a la sala que l'aeroport disposa per allotjar les persones que tramiten una sol·licitud d'asil en els controls duaners de les instal·lacions aeroportuàries, un espai que disposa de dutxes i més serveis bàsics.

El precedent de Palma

Tot això passa pocs dies després que el 5 de novembre uns quants passatgers d'un vol d'Air Aràbia Maroc, que cobria la ruta Casablanca-Istanbul, va aterrar per una falsa emergència mèdica a Palma. Quan l'havien d'evacuar, 25 passatgers, la majoria de nacionalitat marroquina, van empènyer i van increpar els membres de la tripulació per poder baixar-ne i emprendre la fugida per les pistes per, suposadament, entrar a Espanya de manera irregular. La meitat van quedar detinguts i l'altra meitat es van perdre en la foscor i van sortir de les instal·lacions a través d'un forat a la tanca de l'aeroport. Almenys dos dels migrants fugitius van aconseguir arribar a Barcelona amb vaixell.

stats