Societat 11/10/2021

35 forns de Palma participaran en la ruta del llonguet

L'esdeveniment arrancarà dimecres que ve i es perllongarà fins al pròxim 15 de desembre

ARA Balears
1 min
El llonguet i una beguda tindran un preu de tres euros.

PalmaUn total de 35 forns de Palma participaran enguany en la ruta del llonguet de la ciutat, que començarà dia 13 d'octubre i durarà fins al 15 de desembre. El batle de Palma, José Hila, juntament amb el president de l'Associació de Forners i Pastissers de les illes, Pep Magraner, i el secretari Autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado, han presentat l'esdeveniment aquest dilluns.

Així, un any més, els ciutadans podran consultar quins són els forns inscrits a la ruta –el mateix nombre que el 2020– a través de l'aplicació de la marca 'Pa d'aquí, forn i tradició'. L''app' permet geolocalitzar els forns i conèixer les dades de contacte de l'establiment, l'horari de venda i quines són les seves especialitats.

El preu serà el de sempre: tres euros per un entrepà de llonguet diferent cada setmana amb una beguda. Cada establiment informarà els clients del tipus d'entrepà que fan i quines són les begudes que inclou la promoció. L'Ajuntament de Palma dona suport per setè any a aquesta activitat, que "promou el consum al comerç local i de proximitat", segons apunta el Consistori en un comunicat.

Hila ha reivindicat la ruta del llonguet, i ha dit "és tota una tradició a la ciutat i que reconeix tot un símbol gastronòmic de Palma com el llonguet". Per la seva banda, Jurado ha assegurat que "es tracta d'una fita molt important en aquests moments de crisi per tal de promoure el consum de productes locals". Per últim, Magraner ha explicat que "per a nosaltres té com a objectiu no tan sols promocionar un producte identitari, sinó també donar a conèixer els forns de la ciutat i l'oferta que tenen".

stats