Societat 20/09/2021

Unes 3.500 persones recuperen la il·lusió pel producte local de Menorca a la fira Arrels

Molts productors han esgotat el gènere poc abans del tancament

Iván Martín
2 min
Els productes menorquins van recuperar la seva rellevància a la Fira Arrels.

MAÓUnes 3.500 persones segons el Consell de Menorca han passat aquest cap de setmana per la fira Arrels, al parc del Freginal de Maó. Després de suspendre l'edició del 2020 a causa de la crisi sanitària del covid-19, els menorquins han respost positivament a la crida per donar suport al producte local i la gastronomia insular.

La directora insular d'Economia i Territori, Pilar Pons, assegura que "dins l'excepcionalitat del moment, la fira ha estat un èxit rotund. L'aula d'activitats ha estat sempre plena i l'assistència, que en tot moment ha estat controlada i limitada, ha estat molt bona i s'ha arribat a completar l'aforament durant quatre hores seguides el matí de diumenge". A més, ha destacat que "el nou indret escollit per a aquest format a l'aire lliure i reduït d'Arrels, el parc del Freginal, ha estat molt adient i ha fet lluir els expositors i els seus productes".

D'aquesta manera, tot i haver-se fet en un format reduït i especial, la fira Arrels ha complert els objectius esperats: tornar a reunir la millor producció artesana de l'illa juntament amb el sector de l'hostaleria i restauració, i, al mateix temps, convertir-se en un aparador del producte i la gastronomia de Menorca de cara als assistents. Així, una vegada més Arrels ha volgut oferir l'oportunitat de crear sinergies entre productors, cuiners i restauradors, així com facilitar la venda directa de producte local i aconseguir que la població conegués de prop i de primera mà la qualitat dels productes menorquins.

També cal destacar l'èxit de venda de tots els productors, que s'han mostrat molt satisfets i molts han esgotat el producte poc abans del tancament de la fira. El director de fira, Pep Palau, ha volgut destacar que "Arrels s'ha convertit en un espai perquè els productors presentin novetats i llancin nous productes, fet que demostra la consolidació de la fira i fa tangibles els seus objectius: col·laboracions entre productors sorgides gràcies a Arrels, com per exemple la cervesa amb safrà, la ginebra amb safrà o el quètxup elaborat amb mel i tomàtic, entre d'altres".

Els requisits en el compliment de les mesures sanitàries ha fet que enguany l'organització hagués d'agrupar el màxim nombre de productors possibles en menys estands (27 productors en 15 aparadors). Aquesta circumstància ha implicat que alguns artesans i productors acudissin a la fira dins les seves agrupacions sectorials. Ha estat el cas de l'Associació de Ramaders i Ramaderes de Vaca Menorquina, l'Associació Oli de Menorca, l'Associació Vi de Menorca i l'Associació de Productors d'Agricultura Ecològica de Menorca.

stats