Societat 14/06/2021

Un 27% dels illencs ja estan immunitzats contra el covid-19

Ja hi ha 267.005 persones que estan completament vacunades i 472.788 que han rebut un dels vaccins

1 min
L’obertura podria retardar-se fins que avanci la vacunació.

PalmaLa vacunació a les Balears no atura i després del cap de setmana el nombre de persones que ja han rebut la pauta completa de la vacuna contra el covid-19 continua augmentant. En concret, aquest dilluns ja hi ha un 27% de la població diana que ja està immunitzada i un 47,9% que ha rebut, almenys, una dosi. Així, ja hi ha 267.005 persones que estan completament vacunades i 472.788 que han rebut un dels vaccins.

A part del procés de vacunació, des de la Conselleria de Salut també han informat que en el darrer dia s'han detectat 12 casos nous de coronavirus entre les 1.739 proves diagnòstiques que han fet, una xifra que suposa una taxa de positivitat del 0,69%. Salut també ha notificat la mort de dues persones més a causa del virus, per la qual cosa des de l'inici de la pandèmia ja han perdut la vida 843 persones.

A més, s'ha notificat al Ministeri de Sanitat 87 casos més en comparació amb les dades del divendres i que han donat l'alta a 97 persones. Això fa que els casos actius també baixin i se situïn en 455 persones contagiades.

La situació a les unitats de cures intensives de les Illes ha millorat durant la darrera jornada, ja que només hi ha 10 persones ingressades, dues menys que aquest diumenge. Tot i això, a planta la xifra ha augmentat fins a arribar a les 22 persones, una més que la jornada anterior. A més, en aquests moments hi ha 10 casos actius entre els professionals sanitaris i 48 que estan sota vigilància.

A les residències de gent gran no s'ha detectat cap cas nou entre els residents, però encara hi ha dos treballadors que estan contagiats.

stats