Milers de persones es manifesten a Palma (i arreu del món) contra la violència masclista

Sota el clam 'Ens volem vives i lliures de masclisme' han recorregut la ciutat amb motiu del Dia internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Milions de manifestants van fer sentir la seva veu contra la violència masclista en diverses ciutats del món. A Palma, sota el lema 'Ens volem vives i lliures de masclisme', prop de 3.000 persones han sortit aquest diumenge al carrer per unir-se a la gran manifestació del 25-N, el Dia internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones, una concentració que ha començat a les 12 h a la plaça d'Espanya de Ciutat on s'ha recordat el nom de les dones assassinades aquest 2018. 

Centenars de persones han clamat contra la violència masclista en tots els seus vessants. Els carrers s'ha omplert d'indignació, de missatges que demanaven la responsabilització de tothom en la lluita contra aquesta xacra. A destacar és el fet intergeneracional dels homes i dones que han participat durant la marxa. 

Al marge de la manifestació i a mb motiu d'aquesta data, la Part Forana també s'hi ha afegit en els darrers dies, amb 110 centres educatius de gairebé tots els municipis de Mallorca que han realitzat un seguit d'intervencions per denunciar i rebutjar la violència masclista des de les aules. Pancartes, instal·lacions artístiques i reivindicatives, exposicions fotogràfiques, símbols feministes, entre altres activitats. És per això que moltes persones també han volgut baixar a Palma aquest diumenge per cridar contra la violència.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF