Les Balears ja tenen 25 brots actius

Actualment, hi ha 600 persones sota vigilància d'aquests nous focus de contagi

La directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, ha informat aquest divendres que a les Illes Balears hi ha 25 brots actius de persones contagiades de coronavirus, deu dels quals s'han detectat aquesta setmana. A conseqüència d'això, la Conselleria de Salut està fent una vigilància activa de 600 persones a l'Arxipèlag.

Els darrers brots s'han detectat en allotjaments turístics: un a Peguera i un altre a Santanyí. El primer es tracta d'un brot familiar, amb 10 persones positives en covid-19, mentre que el segon és de caràcter laboral, amb 9 treballadors infectats i 42 persones aïllades en total.

En el cas de Peguera, ha explicat Font, tots els afectats s'han aïllat a l'hotel Es Pont. L'origen d'aquest focus va ser una persona que va arribar de Madrid a Mallorca per passar-hi uns dies de vacances, on es va reunir amb altres amics per allotjar-se a una casa llogada. Tot i això, la directora general ha puntualitzat que es "desconeix si és una infecció activa o restes, a causa del fet que venia de Madrid i que en aquell moment ja havien passat una onada epidèmica més elevada".

El darrer rebrot s'ha detectat an l'hotel Iberostar Club Cala Barca, de Santanyí, on hi ha 42 treballadors aïllats, pendents de passar una prova PCR. Tot ells vivien en habitatges que l'hotel destina exclusivament als treballadors, fet que els converteix a tots en contactes directes de la persona que va donar positiu en primer lloc. Per ara ja s'han registrat nou positius. En qualsevol cas, ha dit la membre de la Conselleria, cap d'aquests va estar en contacte amb turistes. 

Es detecten nou brots més de coronavirus a les Illes durant la darrera setmana

També es considera un rebrot un nou cas detectat en una residència de gent gran de les Balears. Malgrat que es tracta d'una persona usuària, ha puntualitzat Font, "no té símptomes greus". Cal tenir en compte que els brots es consideren actius i, per tant, no es tanquen fins que no han passat 28 dies del darrer cas detectat d'aquest mateix focus.

Totes aquestes xifres se sumen a les darreres oferides per la Conselleria de Salut aquest divendres al migdia. El Servei balear d'Epidemiologia ha detectat entre dijous i divendres 81 casos nous de persones amb coronavirus a les Illes, segons ha informat la Conselleria de Salut. Aquesta xifra és la més elevada des del 29 de març, en què es se'n varen registrar 96, sense incloure-hi les dades del  2 de juny, en què es varen incorporar els resultats dels tests d'anticossos i la dada va pujar fins als 110 nous positius en un dia.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF