Societat 12/10/2022

Quasi 300 migrants arriben a les Balears en 18 pasteres la darrera setmana

La majoria són homes d'origen magrebí i tots es troben en bon estat de salut

ARA Balears
2 min
Arriba una nova pastera a les Illes.

PalmaUn total de 281 migrants han arribat a les costes de les Balears en la darrera setmana a bord de 18 embarcacions interceptades pels diversos efectius de rescat marítim de les Illes. En les darreres 24 hores, han estat rescatades 128 persones en set bots que s'han albirat a les aigües de Mallorca, Cabrera i Formentera.

Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears, durant la jornada d'ahir es va localitzar una pastera al sud de Cala Figuera en què viatjaven 15 migrants, tots homes; una altra a la costa de Cabrera, en què navegaven 12 homes i 2 dones, i una tercera pastera de la qual es van detenir 17 migrants, també al sud de Cala Figuera.

Durant la matinada d'aquest dimarts s'han identificat dues pasteres més i s'han detingut 27 migrants més. En aquest cas, les dues embarcacions han estat localitzades a la costa de Cabrera –una, passada la mitjanit, i l'altra, a les 2 h– i tots els tripulants es troben en bon estat de salut i han estat traslladats a Mallorca.

A primera hora del matí se n'ha interceptat una a la costa de Formentera. La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat que la Guàrdia Civil ha detingut nou migrants quan intentaven entrar a l'illa per la platja del Caló de Sant Agustí. Poc després han arrestat 20 homes d'origen magrebí a la costa de Cabrera, concretament a la platja del Burrí. Els navegats interceptats a aquesta embarcació han estat traslladats a Palma.

Les darreres dues embarcacions s'han localitzat a la Cala Saona (Formentera) a les 13.25 hores i a 15 milles nàutiques al sud de l'illa a les 13.45 hores. En la primera hi viatjaven 12 migrants, deu homes i dues dones d'origen magrebí que es troben en aparent bon estat de salut, i en la segona, 14 persones d'origen magrebí en aparent bon estat de salut.

Aquesta arribada massiva durant les darreres hores se suma a la detenció de 153 migrants que van arribar en nou pasteres a final de la setmana passada. Les 14 embarcacions s'han localitzat a Mallorca (a la zona de Cala Figueres i a la costa de Cabrera) i la majoria dels migrants detinguts són d'origen magrebí. A més, dels 226 migrants detinguts durant l'intent d'entrada il·legal a l'illa, 222 són homes i només hi ha quatre dones.

stats