Demanen 22 anys de presó per a un home acusat d'assassinar la seva dona el 2016 al port de Pollença

El judici començarà dilluns a l'Audiència de Palma i està previst que s'allargui fins dijous

La fiscalia ha sol·licitat una condemna de 22 anys de presó per a un home de 60 anys acusat d'assassinar la seva dona el 2016 al port de Pollença. El judici tindrà lloc la setmana que ve a l'Audiència de Palma. Arrancarà dilluns a les 9.30 h i està previst que s'allargui fins dijous, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i publica l'agència Efe.

El fiscal ha exposat en el seu escrit d'acusació que el matí de dia 29 de maig de 2016 la víctima va arribar a l'habitatge familiar a les 10 h. Al menjador l'esperava el seu marit, que va iniciar una discussió, enfadat per la seva absència, i li demanà on havia estat.

La disputa verbal va acabar convertint-se en violència física per part de l'home, que va agafar la dona pel coll amb força. Ella va aconseguir distanciar-se i anar fins al balcó, mentre l'home es dirigí a la cuina a agafar un ganivet, de 16 centímetres de llargària, segons l'acusació pública.

L'home va anar al balcó amb l'arma i va clavar a la dona diverses ganivetades a la part superior del pit. Seguidament va sortir, però després va tornar a atacar-la per l'esquena, mentre ella intentava incorporar-se i demanava auxili, segons descriu la fiscalia.

La víctima no va tenir oportunitat de defensar-se, segons l'acusació, i, tot i rebre assistència mèdica d'urgència, va morir a causa de la gravetat de les ferides, que varen afectar els òrgans vitals. La parella tenia dos fills majors d'edat. El ministeri públic reclama ara una indemnització de 100.000 euros per a cadascun.EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF