Societat 19/04/2020

Més de 1.500 persones i entitats han oferit ajuda al Govern durant l'estat d'alarma

Molta gent ha fet donacions per ajudar els que més ho necessiten i la xifra ja puja a 13.600 euros

Ara Balears
1 min
Voluntaris cosint màscares

PalmaLa Xarxa Junts, habilitada pel Govern per poder donar sortida a l'onada de solidaritat que ha sorgit durant el confinament per l'estat d'alarma, ha registrat en tres setmanes més de 1.560 oferiments d'ajuda veïnal i voluntariat, donacions econòmiques i lliuraments de material sanitari d'empreses i particulars, segons ha informat l'agència Efe.

A causa de la gran quantitat d'oferiments que s'han fet des de l'inici de l'estat d'alarma, el Govern balear va dissenyar aquesta borsa de voluntaris en xarxa per organitzar-la. "Rebem peticions de moltes persones que, en la mesura de les seves possibilitats, ofereixen ajuda", explica la directora general de Cooperació, Laura Celià.

La xarxa es va organitzar en quatre apartats, per poder coordinar la donació de material sanitari d'una banda, l'ajuda veïnal de l'altra, les ganes d'ajudar com a voluntari i fins i tot de fer donatius.

Respecte dels donatius, Celià explica que es varen fer sobretot els primers dies, ja que "al principi hi havia molta gent que se sentia impotent d'haver d'estar tancada a casa, veure que hi havia molta necessitat i no saber de quina manera poder ajudar". Per a aquesta gent que volia ajudar, la Conselleria d'Hisenda va habilitar un tràmit per mitjà de l'Agència Tributària de Balears per poder realitzar les donacions. Avui en dia les donacions pugen a 13.600 euros.

stats