Societat 31/01/2021

Uns 130 vehicles participen en una manifestació a Palma contra la temporalitat a l'administració pública

La marxa també s'ha fet en 26 ciutats espanyoles més sota el lema #MetaFijezaYa

ARA BALEARS
1 min
Una usuària de Twitter ha publicat aquesta imatge de la protesta dient que "això no ho atura ningú".

Una caravana convocada per la Plataforma de treballadors temporals públics en frau de llei ha congregat a Palma uns 130 vehicles, segons dades de la Delegació del govern espanyol a les Balears. Els participants de la protesta han complit amb l'obligatorietat de no sortir dels cotxes, segons l'agència Efe, al contrari dels assistents que dissabte varen anar a peu per criticar les restriccions a la restauració.

Els vehicles que han sortit aquest diumenge han circulat per la façana marítima de Ciutat tocant el clàxon i lluint pancartes i globus grocs i negres. La plataforma, però, ha convocat la protesta en 26 ciutats espanyoles més sota el lema #MetaFijezaYa.

L'objectiu ha estat interpel·lar el nou ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, per denunciar la situació dels treballadors temporals públics de tot l'Estat que es troben una situació d'abús de temporalitat i frau de llei, segons ha explicat Efe.

"No aturarem fins que es reconegui el nostre dret a l'estabilitat en la feina, reconegut per la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i per la Directiva 1999/70 de la Constitució espanyola", ha assenyalat la plataforma.

L'entitat diu que la situació que denuncien afecta quasi un milió d'empleats públics temporals que estan "en uns llimbs jurídics". Critiquen la falta d'inspecció del frau en les contractacions temporals en totes les administracions públiques espanyoles per solucionar el problema.

stats