Societat 13/11/2020

Un 12% de les empreses de les Balears tancaran, segons PIMEM i CAEB

El 3% ja ho ha fet i el 9% es prepara per abaixar la barrera

Ara Balears
1 min
Negocis tancats durant l'estat d'alarma

PalmaUn 12% de les empreses de les Balears estan en procés de liquidació a causa del covid-19, segons una enquesta feta el mes d'octubre per la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) i la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB). En concret, un 3% ja han tancat i el 9% restant es prepara per a la clausura definitiva. "Són unes xifres molt preocupants per al sector", han apuntat les patronals en un comunicat.

Una altra dada del sondeig és que un 41% dels entrevistats fan feina sota mínims i no tenen un pla alternatiu per fer front a la crisi. Per altra banda, un 23% de les empreses han assegurat que mantindran la barrera abaixada durant l'hivern, mentre que només un 7% continuaran obertes amb normalitat.

Pel que fa a la facturació del mes d'octubre, els enquestats afirmen en un 24% dels casos que estan un 80% per davall dels ingressos normals, en comparació amb el mateix mes del 2019. Quant als treballadors, n'han contractat un 50% menys que l'any passat. Les dues patronals coincideixen a subratllar "la més preocupant baixada" de facturació i "l'amenaça de tancament", com també la "incapacitat" de poder contractar més personal o mantenir el que actualment tenen.

stats