Societat 16/10/2019

El 10-N podran votar a Palma 1.100 persones més que en les eleccions passades

L'Ajuntament ha fet el sorteig per escollir els components de les 425 meses electorals

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de l'ARA Balears

PalmaL'Ajuntament de Palma ha informat aquest dimecres que el cens electoral municipal per a les eleccions del 10 de novembre és de 289.448 persones, 1.100 més que en les eleccions passades. Aquest augment, assenyalen, es produeix per l'increment de població i per la incorporació de joves que han complert els 18 anys. El ple extraordinari ha fet el sorteig per designar quins d'aquests electors integraran les 425 meses electorals que hi ha als 79 col·legis de Palma. En total, s'escolliran 3.825 càrrecs, 1.275 dels quals seran titulars i la resta, suplents.

Per a cada mesa electoral es trien nou components: un president, dos suplents per al president, dos vocals i quatre suplents de vocal. D'acord amb la Llei de règim electoral general, el president i els vocals de cada mesa són designats en sorteig públic entre el total de persones censades.

Són elegibles com a membres d'una mesa electoral tots els electors majors de 18 anys i menors de 70. L'assistència és obligatòria, si bé a partir dels 65 anys es pot manifestar la renúncia en el termini de set dies des de la notificació del nomenament. Així mateix, si l'elector nomenat membre té alguna justificació documental que li impedeixi acceptar el càrrec, té set dies per presentar l'al·legació corresponent davant la Junta Electoral.

stats