Societat 12/02/2022

Unes 1.000 persones protesten a Palma contra les restriccions covid

ARA Balears
1 min
Un dels moments de la manifestació que ha concentrat unes mil persones.

PalmaUnes 1.000 persones, acompanyades d'una furgoneta amb la imatge del tennista Novak Djokovic, s'han manifestat aquest dissabte pel passeig Marítim de Palma per demanar el final de les restriccions vigents a causa del covid-19.

Aquesta és la tercera manifestació que ha organitzat l'agrupació ciutadana Baleares Acción aquest 2022. La marxa ha començat a les 11 h enfront de l'Auditòrium de Palma i ha finalitzat al parc de la Mar, i durant tot el procés s'han pogut sentir crits de "Llibertat" i "Armengol a la presó". També s'han vist pancartes que deien "Defensa els teus drets" i el "Circcovid cau".

Una de les pancartes de la manifestació convocada per Baleares Acción.
Una de les pancartes de la manifestació convocada per Baleares Acción.

Així han censurat les mesures sanitàries imposades pel govern espanyol i per l'autonòmic, com l'ús del passaport covid, que a partir d'aquest dissabte ja no és obligatori per accedir a la restauració, als gimnasos, als actes culturals o a les residències de gent gran.

Tot i això, una de les representants de l'agrupació, Sonia Terentyeva, ha assegurat durant el seu discurs que "el Govern juga brut" i ha remarcat que l'Executiu ha decidit avançar la retirada del passaport covid per "evitar la 'Marxa per la Llibertat' d'aquest dissabte".

stats