Salut i nutrició 29/05/2020

L'UCI del Mateu Orfila de Maó queda sense pacients amb covid-19

El responsable del servei assegura que es preparen per a una segona onada

Ivan Martin
1 min

MaóEl servei de Cures Intensives de l'hospital Mateu Orfila de Maó ha donat l'alta a l'últim pacient amb covid-19, després de 83 dies de l'arribada del primer contagiat. Es tracta d'en Valentí, que, amb 68 anys, continuarà a partir d'ara la seva recuperació a la planta de medicina interna. Ingressà el passat 13 de març i, després de nou dies a planta, el seu estat va empitjorar i fou traslladat a la Unitat de Cures Intensives (UCI), on ha passat 69 dies.

L'equip de professionals del Mateu Orfila l'han acomiadat amb aplaudiments i li han penjat una banda on es podia llegir "campió". El responsable de l'UCI, el doctor Ramón Fernández Cid, s'ha mostrat molt satisfet, però ha lamentat les víctimes que ha causat la malaltia a l'illa: "Els tenim a tots presents, han estat uns mesos intensos, però estam feliços per les altes donades". A més, Fernández Cid recorda "és molt més que una simple grip o una pneumònia, afecta tot el cos i provoca un deteriorament molt important en les persones". D'altra banda, assegura que estaran més preparats per a una segona onada de contagis: "Tenim temps per recuperar-nos, descansar un poc i afrontar amb organització la pròxima fase".

Des de l'inici de la pandèmia, l'hospital Mateu Orfila ha atès un total de 13 pacients crítics amb coronavirus, l'11,6% de les persones contagiades. Dels malalts que han passat per l'UCI, 7 van morir, 2 han pujat a planta i 4 han tornat als seus domicilis. Cap professional del servei s'ha contagiat i Menorca suma 22 dies consecutius sense positius.

stats