Salut i nutrició 18/11/2020

El personal de l'UCI del Mateu Orfila de Maó demana la dimissió de la directora mèdica

Demanen una reunió amb la presidenta del Consell per abordar el conflicte

Ivan Martin
2 min
Tamara Contreras és la gran assenyalada pel personal de l'UCI que demana la seva dimissió.

MaóEl personal de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital Mateu Orfila de Maó exigeix la dimissió de la directora mèdica, Tamara Contreras, principal assenyalada per voler impulsar la destitució del cap del servei, Ramón Fernández Cid. En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, els professionals de l’UCI l’acusen de “crear conflictes i desestructurar el servei”, li demanen “no tocar” un servei que, segons mantenen, funciona correctament i l’insten a “centrar-se en els problemes de l’hospital en global”.

Els treballadors de l’UCI expressen així el rebuig a la direcció mèdica del centre hospitalari i defensen la professionalitat de Fernández Cid: “És el que millor coneix el seu personal, i no la gerència ni la direcció mèdica, que només fa un any que exerceixen”. A més, lamenten que les concentracions de gairebé 200 persones no siguin suficient motiu per mantenir una reunió amb el gerent i anuncien que sol·licitaran una trobada amb la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, per abordar el conflicte.

D’altra banda, acusen el gerent de l’àrea de Salut de mentir en les justificacions sobre la destitució del cap de l’UCI: “Que no faci més declaracions falses, que tergiversen la veritat que tots coneixem. Fernández Cid no vol signar un xec en blanc, el mínim és argumentar les causes de la destitució i explicar el nou model assistencial”. També rebutgen les acusacions d’insultar o faltar al respecte als càrrecs directius del Mateu Orfila: “Les manifestacions responen a la voluntat de readmetre el nostre company, amb el qual s’ha tingut un tracte injust i ha patit un assetjament laboral injustificable”.

El comunicat dels treballadors de l’UCI finalitza amb un missatge de tranquil·litat a la societat menorquina: “Les reivindicacions no condicionen el servei ni la professionalitat que existeix en el servei”.

stats