Salut i nutrició 12/11/2020

El personal d'UCI del Mateu Orfila es planteja demanar reubicació per la destitució del cap de servei

Gairebé 200 professionals han sortit a les portes de l'hospital per demanar que s'anul·li la decisió

Ivan Martin
2 min
El cessament de Fernández Cid ha provocat la protesta més nombrosa que es recorda a l'àmbit sanitari.

MaóEl servei d'infermeria i auxiliars de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila de Maó valora plantar-se i sol·licitar un canvi de servei en bloc, com a mostra de rebuig a la destitució del cap de secció, el doctor Ramón Fernández Cid. Prop de 200 professionals de l'àmbit sanitari, entre els quals hi havia el 90% de personal UCI, s'han concentrat a les portes del centre hospitalari per protestar contra la decisió de l'IB-Salut.

Ho ha anunciat una de les treballadores de l'UCI del Mateu Orfila, Sònia Moreno, qui explica que estan "desconcertats" i reclamen que la Direcció General de l'IB-Salut i la gerència de l'àrea de Salut de Menorca anul·lin la destitució del cap de servei. Per si no n'hi hagués prou, aquest dijous ha transcendit que la supervisora d'infermeria, Lydia Ramírez, ha presentat la dimissió en suport de Fernández Cid.

En aquest sentit, Moreno recorda que ambdues figures són clau en l'organigrama de l'operativa de l'UCI. "El cap de servei i la supervisora són peces bàsiques de l'engranatge de la unitat, que ara mateix està treballant al 100%. Creim que és inadmissible i ens plantejam plantar-nos i demanar un canvi de servei en bloc, és a dir, que ens reubiquin a l'hospital", assenyala.

Moreno diu que se senten "desemparats i indignats" per aquesta decisió i destaca els més de 20 anys d'experiència al capdavant de la unitat. Per últim, qualifica la gestió durant la primera onada de contagis de covid-19 d'"impecable", i afegeix que "la destitució no arriba en un bon moment". Els pròxims dies s'iniciarà una campanya de recollida de signatures entre el personal de l'hospital i dels centres de salut, amb l'objectiu de traslladar a la Direcció General de l'IB-Salut el desacord amb la decisió, que ha convulsionat la sanitat pública menorquina.

stats