Salut i nutrició 07/07/2021

Son Llàtzer ha fet més de mil prostatectomies radicals per tractar el càncer de pròstata en cinc anys

El 50% dels pacients intervinguts han estat casos de grau baix

ARA Balears
1 min
Els uròlegs de Son LLàtzer engeguen un programa de seguiment de nova tecnologia pel càncer de pròstata.

PalmaL'Hospital Universitari Son Llàtzer ha practicat més de mil prostatectomies radicals per tractar el càncer de pròstata, segons ha informat la Conselleria de Salut. El Servei d'Urologia de l'hospital aplica des de 20216 la cirurgia laparoscòpica tridimensional, una de les més comunes per tractar la malaltia.

El càncer de pròstata és la segona causa de mortalitat en homes i el tumor més freqüent que pateixen; per això, és important detectar-lo de manera precoç. A Espanya es diagnostiquen anualment uns 35.000 casos. Tanmateix, encara que la xifra sigui elevada, s'ha aconseguit millorar la supervivència dels pacients amb els nous tractaments i les morts no arriben a les 6.000.

"Amb aquesta tècnica s'han tingut bons resultats i els pacients són hospitalitzats només uns tres dies", ha assegurat el doctor Carlos Gutiérrez, cap del Servei d'Urologia. A més, ha notificat l'experiència que té Son Llàtzer en aquests tractaments: "Des de fa quinze anys en el Servei s'opera el càncer de pròstata per laparoscòpia".

L'edat mitjana dels homes intervinguts a Son Llàtzer se situa entorn dels 64 anys i només el 8% són menors de 55 anys. Quasi la meitat són considerats pacients de risc baix i el 8% són de risc alt. Precisament, en els darrers cinc anys, a l'hospital han pogut operar més pacients amb un pronòstic d'alt risc gràcies als canvis i millores en el seu tractament.

"L'any 2015 vam posar en marxa un programa de seguiment en vigilància activa de pacients amb càncer que no han estat intervinguts per retardar els possibles efectes secundaris de la intervenció quirúrgica o de la radioteràpia", ha aclarit el doctor Gutiérrez.

stats