Salut i nutrició 18/06/2018

Salut subscriu un acord per millorar l’excel·lència en les cures

El programa facilita la implantació de guies de pràctica clínica a les Illes en un projecte liderat per professionals d'infermeria

Ara Balears
2 min
Les Illes Balears és una de les tres primeres comunitats, juntament amb Astúries i País Basc, que ha traslladat el programa a l’àmbit autonòmic.

PalmaEl Servei de Salut ha subscrit un acord amb l’Associació Professional d’Infermeria d’Ontàrio (Registered Nurses Association of Ontario) i l’Institut de Salut Carles III per traslladar un programa internacional de bones pràctiques en les cures en l’àmbit autonòmic. Aquest programa de bones pràctiques, anomenat BPSO (Best Practices Spotlight Organizations), facilita la implantació de guies de pràctica clínica a les Illes Balears, en un projecte liderat per infermers en el qual participen professionals sanitaris i no sanitaris. Així, es creen diferents centres compromesos amb l’excel·lència en les cures.

A les Illes Balears, des del 2017, l’àrea de Salut de Menorca ja està acreditada com a centre compromès amb l’excel·lència en les cures. El programa ha suposat millores en l’atenció de les persones amb dispositius d’accés vascular (catèters i vies venoses) i en l’atenció de les persones amb estomes i peu diabètic. Han millorat les xifres d’infeccions associades a catèters vasculars, s’ha elaborat una aplicació que ajuda en la presa de decisions clíniques en relació amb la selecció de dispositius, s’ha obert una consulta d’infermeria per a pacients en què s'han practicat ostomies i s’ha millorat la comunicació entre l’atenció primària i l’hospitalària.

El programa s’ha presentat aquest dilluns a Can Campaner amb la participació de la consellera de Salut, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el subdirector de Cures Assistencials i Atenció a l'Usuari, Carlos Villafáfila; la directora d’Investén-ISCIII (unitat de recerca en cures de salut de l’Institut de Salut Carles III), Mayte Moreno, i la gerent general de RNAO, Doris Grinspun, que hi ha intervengut per videoconferència.

stats