Salut i nutrició 25/11/2021

Les Balears començaran a vacunar menors de 12 anys "quan arribin les vacunes"

A més, les persones de més de 60 anys ja poden demanar cita per rebre la tercera dosi

2 min
Un adolescent rebent la vacuna al centre de vacunació instal·lat a la Fira de Barcelona.

PalmaL'Agència Europea de Medicaments ha aprovat la vacuna infantil per als infants d'entre 5 anys i 11. Segons la consellera de Salut de les Illes Balears, Patricia Gómez, el vaccí podria estar aprovat a l'Estat a mitjan desembre, i també ha dit que espera "que les farmacèutiques tinguin disponibilitat, ja que serà una dosi específica per a la població infantil". Així i tot, també ha assegurat que tan bon punt la vacuna arribi a les Illes, es començarà a vacunar des del primer instant.

Tota aquesta situació arriba després d'haver registrat 205 nous positius per coronavirus avui. A més, 22 persones estan ingressades a les UCI illenques i 77 persones estan hospitalitzades a planta. Així, la incidència a les Illes a 14 dies és de 211 (a Mallorca de 204, Menorca 362, Eivissa 175 i Formentera 50), una tendència a l'alça que a Europa està molt disparada: a Alemanya és de 700 casos, als Països Baixos, de 1.200, i a Àustria, confinada, de 2.000.

Salut prem l'accelerador amb la tercera dosi de la vacuna

Salut s'ha posat mans a l'obra amb la vacunació amb la tercera dosi pel covid-19. Si la setmana passada es va obrir la vacunació per a majors de 65 anys, aquesta ja s'ha fet per als majors de 60. A més, a partir de la setmana que ve, tot el personal sociosanitari ja es podrà posar la tercera dosi de la vacuna als hospitals de les Illes Balears.

Obrir aquests dos blocs de vacunació suposa començar a vacunar un total de 110.000 persones aproximadament, 66.000 de més de 60 anys i 50.000 de personal sociosanitari. Cal tenir en compte que pel que fa a aquest personal, s'entén totes les persones que treballin a hospitals, centres de salut, consultes privades, dentistes, etc.

Tot s'ha anunciat a la roda de premsa de la Conselleria de Salut, on la consellera Patrícia Gómez ha insistit en el missatge de la vacunació massiva. Avui dia a les Illes queden 220.000 persones que no s'han vacunat. D'aquestes, 23.000 han manifestat el rebuig a la vacuna i hi ha un bloc de 40.000 que s'està treballant amb el Ministeri de Salut per saber si s'han vacunat a altres comunitats autònomes, tot i que sembla que sí. De les 160.000 restants, la meitat són estrangeres, segons ha explicat la Conselleria.

Accions i esforços per continuar vacunant

El plantejament d'establir el certificat Covid per entrar a bars i restaurants és una mesura que la Conselleria de Salut veu molt positivament. "Navarra va multiplicar per deu les persones que varen sol·licitar la vacuna", ha dit Patrícia Gómez. A més, ha recordat que a la majoria dels països de la Unió Europea es funciona amb aquest procediment.

Alhora, també s'ha parlat positivament del Vacubús. Fa poques setmanes que s'ha engegat aquesta iniciativa i fins al moment ja s'han vacunat 700 persones. A més, s'ha anunciat que a partir de dimarts 30 de novembre fins dissabte dia 4, el Vacubús deixarà el FAN per anar-se'n al Mercadona de Palmanova.

stats