Salut es retracta de la seva decisió i anuncia que permetrà que Cas Serres continuï sent un hospital residència

El Govern i el Consell d'Eivissa treballaran junts per adaptar el centre a la normativa sanitària per assolir la renovació de l'acreditació

Les "bones notícies" que la vicepresidenta segona del Consell d'Eivissa, Marta Díaz, va avançar divendres passat que donaria aquest dilluns la consellera de Salut, Patricia Gómez, sobre l'hospital residència Cas Serres han arribat. En una reunió amb l'equip de govern del Consell d'Eivissa, el comitè d'empresa de Cas Serres, representants dels treballadors i d'usuaris del centre, Gómez ha anunciat que el Govern deixa en suspens la resolució d'extinció de l'acreditació d'hospital de Cas Serres. L'anunci ha estat la resposta de l'Executiu al recurs presentat pel Consell d'Eivissa el passat 13 d'abril.

La suspensió anunciada per la consellera de Salut permetrà que l'hospital residència continuï funcionant com fins ara. A més, el Govern i el Consell d'Eivissa han acordat fer feina conjuntament per adaptar el centre a la normativa sanitària i poder obtenir, d'aquesta manera, la renovació de l'acreditació de l'hospital. 

En la seva visita a l'hospital residència, la consellera de Salut ha demanat disculpes als treballadors de Cas Serres i als usuaris i les seves famílies per "haver-los generat preocupació" i ha garantit la continuïtat del servei amb vista al futur. 

Possible conveni entre el Consell i el Govern per adaptar la normativa

El president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, ha agraït a la consellera "que s'hagi desplaçat a Eivissa a donar-nos bones notícies" i ha avançat que el procés per adaptar el centre a la normativa sanitària podria passar "per la signatura d'un conveni entre el Consell i el Govern per destinar la part hospitalària de Cas Serres a ingressos de llarga estada". D'altra banda, la consellera insular de Benestar Social, Lydia Jurado, ha destacat "l'aposta feta" des del Consell d'Eivissa i la "lluita" dels treballadors i les famílies dels usuaris perquè Cas Serres continuàs funcionant com a hospital. 

Els treballadors celebren que hagi imperat el sentit comú

Des de la Plataforma Salvem l'Hospital Residència Assistida Cas Serres s'han mostrat "moderadament optimistes" després de conèixer l'anunci fet per la consellera de Salut i han celebrat que "hagi imperat el sentit comú". La seva portaveu, Susana Cros, ha reconegut que "no havíem arribat a aquest punt mai" i ha afegit que "sembla que els compromisos són bastant ferms". Cros ha detallat que ara comença una etapa de "fer feina de manera conjunta", ja que "ens plantegen adequar el centre un poc més a la normativa". Això suposarà haver d'augmentar el conveni del nombre de llits hospitalaris del centre a un mínim de 15, un fet que la plataforma considera "un gran triomf" perquè "sabem que la demanda és grossa". A més, "això implicarà "un augment de la plantilla" i "poder assegurar-nos la continuació de la part hospitalària". Susana Cros apunta que, per altra banda, el Govern planteja la creació de més serveis per a la zona residencial i, en aquesta direcció, considera que "hauríem de continuar amb el planejament de l'excepcionalitat per no tornar a tenir problemes en el futur". 

Cros agraeix el gest de la Conselleria de Salut "de rectificar en la seva posició" i per "posar-se al nostre costat" i explica que la Plataforma ha expressat al Govern que insistirà "en les meses de treball amb vista a la delegació de la gestió al Consell", perquè "tot i que diguin que amb el conveni tot se soluciona "després pot haver-hi molts problemes amb l'interventor". 

"Sabem que hi ha feina i i ens interessa que el procés sigui al més ràpid possible per a veure el projecte materialitzat abans de les pròximes eleccions", ha conclòs la portaveu de treballadors, pacients i familiars dels pacients, qui ha afegit que "dimecres tindrem més pistes per continuar fent feina, perquè queda molt per fer". 

Contents però expectants

El president del comitè d'empresa de Cas Serres, Juan Luis Núñez, ha valorat el compromís del Consell i del Govern com "una primera passa" i ha recordat que aquest dimecres es debatrà al Parlament com deixar en suspens la negativa d'acreditació d'hospital. Núñez ha coincidit amb Susana Cros que "encara queda molta feina per fer" i que s'ha de "veure com es poden complir els requisits per tal que Cas Serres pugui continuar sent un hospital residència": "Nosaltres defensam que la normativa tingui presents les característiques del centre, i no que el centre s'hagi d'adequar a la normativa, cosa que seria més complicada". 

"Encara queda molta feina", ha reiterat Juan Luis Núñez, i ha afegit que "estam contents però expectants".

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF