Salut i nutrició 09/12/2020

Salut inicia dijous un cribratge a Alaior per contenir la propagació del coronavirus

El brot originat en una entitat esportiva s'eleva a 23 infectats

Ivan Martin
1 min
Els equips de l'Àrea de Salut de Menorca ultimen els preparatius per al cribratge massiu a Alaior.

AlaiorL’Àrea de Salut de Menorca durà a terme a partir d’aquest dijous i fins dissabte un cribratge massiu a Alaior, a causa de l’increment de contagis per coronavirus registrat els darrers dies. Per part seva, l’Ajuntament del municipi ha fet una crida a la responsabilitat social i demana als ciutadans que respectin les mesures sanitàries instaurades per les autoritats competents.

L’objectiu del cribratge és detectar les persones asimptomàtiques per tal d’evitar la propagació del covid-19. Les proves es faran a l’antic escorxador municipal i seran voluntàries per a majors de setze anys. El cribratge es farà amb test d’antígens i els resultats es donaran durant l’hora següent de fer-se la prova. A les persones que surtin positives, se’ls farà després una PCR per tal de confirmar el diagnòstic.

La situació d’Alaior s’ha vist agreujada amb un segon brot de contagis, en el qual ja han estat infectades 23 persones, mentre que més de 150 alumnes de diferents centres educatius del municipi es troben en aïllament domiciliari. L’origen del brot és un club esportiu i és el segon que es registra a Alaior, després del que afectà el centre geriàtric Es Ramal. Des de l’Àrea de Salut de Menorca recorden que la prova només indica la situació concreta en el moment de prendre la mostra. També insten la població a minimitzar els contactes amb altres persones, dur sempre la mascareta ben posada, mantenir la distància de seguretat, rentar les mans i no estar dins espais tancats amb altres persones.

stats