Salut i nutrició 25/06/2018

Els balears ja poden fer ús de la recepta electrònica fora de les Illes

El nou sistema d'interoperabilitat impulsat pel Ministeri de Sanitat permet adquirir medicaments a les farmàcies de tot l'Estat, excepte a Andalusia, Madrid, Ceuta i Melilla

Aina Riera Serra
2 min
Els balears podran fer ús de la recepta electrònica arreu de l'Estat Espanyol

PalmaEra una de les demandes més recurrents per part dels ciutadans de les Illes Balears i de les persones de la península que venen a treballar aquí durant la temporada turística. La recepta electrònica, que et permet adquirir els medicaments a la farmàcia mitjançant la targeta sanitària, ja es pot fer servir també a la resta de les comunitats autònomes, tret d'Andalusia, Madrid, Ceuta i Melilla.

Així ho ha explicat avui la Consellera de Salut, Patricia Gómez. El nou sistema d'interoperabilitat es va concebre el maig de 2013 per part del Ministeri de Sanitat i ha requerit posar en comú la informació de cada sistema. I és que les disset comunitats disposen de sistemes de recepta electrònica diferents i diferents tipologies de targeta sanitària.

El repte va ser crear un node que recaptàs totes les dades i aglutinàs els diferents sistemes per tal de permetre l'intercanvi d'informació entre totes les comunitats. El juny de 2017 es varen començar a fer les primeres proves entre València i les Canàries i a poc a poc les comunitats han anar rebent la certificació del Ministeri. Les Illes Balears acaben de rebre la certificació, precisament durant aquest mes de juny i ara els pacients ja poden beneficiar-se'n.

Segons la consellera, aquest sistema permetrà millorar l'accessibilitat als medicaments i, a més, en promourà l'ús racional i la conservació adequada.

El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, ha dit que "el sistema de recepta electrònica de l'Estat espanyol és únic a tot Europa i especialment el de les Illes Balears ha demostrat que és un dels més potents".

D'altra banda, també ha explicat que, per la qüestió del copagament, els pensionistes que viatgin a altres comunitats i que s'hagin excedit dels vuit euros de consum mensuals, hauran d'avançar ells els diners i demanar una factura perquè els sigui reemborsat l'import total.

stats