Salut i nutrició 19/09/2019

Patricia Gómez presenta Romà Julià com a nou gerent de l'IB-Salut a Menorca

També ha anunciat l'adhesió de la platja de Binissafúller a la xarxa Platges sense Fum

Iván Martín
2 min
La consellera balear de Salut s'ha reunit amb la presidenta del Consell i responsables d'altres institucions.

MaóLa consellera de Salut, Patricia Gómez, ha presentat aquest dijous el nou gerent de l’àrea de Salut de Menorca, qui substituirà Antoni Gómez Arbona, que el pròxim mes de febrer complirà els 65 anys i es jubilarà. Com va avançar l'ARA Balears, aquest serà Romà Julià. A banda de Patricia Gómez, en la reunió que s'ha fet al Consell de Menorca hi han participat la presidenta Susana Mora i la consellera insular de Benestar Social, Bàrbara Torrent.

Susana Mora ha explicat que les principals preocupacions a l’illa en matèria sanitària són reduir les llistes d’espera quirúrgiques a menys de 180 dies i aconseguir que les llistes d’espera de les consultes siguin de menys de 60. Mora també ha remarcat la necessitat de “crear un nou centre de salut a Alaior, Ferreries, i la reconversió del Centre de Salut de Dalt Sant Joan de Maó”. Per últim, Mora i Gómez han recordat un dels projectes que haurien d’executar-se en aquest mandat, les obres a l’hospital Verge del Toro. Pròximament s’haurà d’elaborar el pla d’usos de la instal·lació.

A més, Patricia Gómez ha aprofitat el viatge a Menorca per anunciar que la platja de Binissafúller, a Sant Lluís, s’ha convertit en la primera de l’illa a adherir-se a la xarxa Platges sense Fum, una iniciativa impulsada pel Govern balear. L’objectiu és promoure els hàbits saludables i sensibilitzar la població sobre la importància de no deixar residus als espais naturals. Així, Binissafúller s’incorpora a la xarxa juntament amb Cala Estància, Cala Anguila, Sant Joan, Cala Deià, la Colònia de Sant Pere i Cala Millor, totes de Mallorca.

Gómez ha destacat la rellevància de la iniciativa i ha animat els ajuntaments de les Balears a sumar-s'hi de manera voluntària. El repte de la nova xarxa és ampliar els espais lliures de fum i que la població sigui conscient de la importància d’abandonar un hàbit perjudicial i d’adoptar un estil de vida saludable. Aquesta mesura evitarà el perill que suposen les llosques per als infants petits que juguen a l’arena, perquè se les poden empassar accidentalment.

stats