Salut i nutrició 26/05/2020

Paco Orfila, cofundador del Museu de la Ràdio de Menorca, mort per coronavirus

És la catorzena víctima a l'illa amb covid-19

Ivan Martin
1 min
El Museu de la Ràdio d'Es Mercadal és una realitat gràcies a la feina de Paco Orfila i Manolo Pascual.

MaóMenorca ha registrat aquest migdia la catorzena mort per coronavirus. Es tracta de Paco Orfila, cofundador juntament amb Manuel Pascual del Museu de la Ràdio de Menorca del Mercadal. Orfila tenia 74 anys i una trajectòria lligada als mitjans de comunicació de l'illa. La ràdio, una de les seves passions, el va dur a iniciar el projecte del museu amb el seu amic de sempre Manuel Pascual.

La seva incansable i constant feina per trobar aparells i dipositar-los en el museu li va suposar el reconeixement públic de dos grans comunicadors, Iñaki Gabilondo i Luis del Olmo, que durant una visita l'any 2013 van definir aquest espai com el millor homenatge a la ràdio a l'estat espanyol. Paco Orfila ha mort després de dues setmanes a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila de Maó.

El compromís amb el mitjà el va vincular durant diversos anys a Ràdio Popular de Menorca com a tècnic. A més, va instal·lar la primera emissora d'FM a ses Arenetes i també participà en la confecció del centre emissor del Toro.

stats