Salut i nutrició 23/02/2018

Menorca celebra l'augment d'hores d'atenció per a malalts de càncer a l'Hospital de Dia

Un total de 3.941 pacients van passar durant l'any passat per les instal·lacions del Mateu Orfila augmentant les sessions en un 8% en comparació amb el 2017

Ara Balears
1 min
Els malalts oncològics estan d'enhorabona amb la millora d'atenció del servei.

MaóEls malalts de càncer a Menorca ja reben més hores d'atenció després d'ampliar els horaris de l'Hospital de Dia del Mateu Orfila de Maó. Una mesura que és possible gràcies a l'increment de la plantilla amb la contractació de dues noves infermeres que ha permès reestructurar els torns de feina per poder oferir un horari continuat, de dilluns a dijous de 8,00 a 21,00 h, i els divendres fins a les 15,00 h.

L'ampliació de l'horari és especialment rellevant pels malalts oncològics perquè representen el 80% dels usuaris de l'Hospital de Dia. Els dimecres i els dijous a la tarda hi passa consulta un metge del Servei de Medicina Oncològica. A més, en el cas de Menorca, els pacients amb càncer que tenen una urgència mèdica són atesos directament a l'Hospital de Dia en detriment del Servei d'Urgències.

Actualment, l'equip especialitzat està configurat per una desena de professionals d'infermeria, dos auxiliars, un administratiu i un zelador durant el torn de matí. En els últims deu anys de funcionament de l'Hospital Mateu Orfila l'activitat s'hi ha quatdruplicat fins a arribar a les 19.370 sessions de 2017, el que representa un increment de 1.440 sessions en comparació l'any 2016. El 63% dels tractaments corresponen a malalts oncològics. De la mateixa manera, creix el nombre de pacients atesos, que ha passat de 3.445 a 3.941 en tan sols un any.

stats