Salut i nutrició 12/01/2021

El Mateu Orfila recupera el 50% de l'activitat quirúrgica tot i l'augment de contagis

La directora mèdica recorda que "les imprudències d'alguns les pagam tots"

Ivan Martin
1 min
L'hospital de Menorca torna a patir una situació extrema davant l'augment de contagis per coronavirus.

MaóL’hospital Mateu Orfila de Maó ha reprès aquest dimarts la meitat de les activitats quirúrgiques programades, segons ha confirmat la directora mèdica del centre. Tamara Contreras assegura que no és possible recuperar l’activitat programada al 100%, a causa de l’augment de contagis de coronavirus i la situació epidemiològica: “Hem anul·lat una mitjana de dues operacions al dia, però continuam amb tres o quatre sales d'operacions obertes, sempre prioritzant la cirurgia més complexa”.

Contreras ha argumentat la decisió del Mateu Orfila d’acord amb criteris de seguretat i en previsió d'un increment d’ingressos hospitalaris. De les 25 operacions quirúrgiques previstes fins a aquest divendres, 13 s’han suspès i es reprogramaran un total de 51 intervencions. Per últim, la directora mèdica de l’hospital de Menorca ha recordat que “les imprudències d’alguns les pagam tots”, i ha fet una crida a la població perquè respecti les mesures sanitàries amb l'objectiu d'evitar la propagació del covid-19.

Menorca té 270 casos actius de coronavirus, 253 dels quals tenen seguiment de les Unitats Volants d’Atenció al Coronavirus (UVAC). A més, 6 persones es troben ingressades a la planta de medicina interna i 4 a la Unitat de Cures Intensives (UCI) del Mateu Orfila. També hi ha 7 professionals sanitaris contagiats i 9 en aïllament domiciliari. Entre els positius destaquen el d’una regidora de l’Ajuntament de Maó, que ha obligat a aïllar 7 regidors i 7 treballadors del teatre Principal de Maó, així com els 4 infectats diagnosticats a la Policia Local d’Alaior.

stats