Salut i nutrició 09/08/2021

Mallorca es prepara per a l'onada de calor més forta dels darrers anys

Es batran rècords de 41 graus cap a final de setmana, segons ha advertit l'Aemet

ARA Balears
1 min
Una nova onada de calor amenaça Mallorca.

PalmaMallorca es prepara per a l'onada de calor més forta dels darrers anys per la seva durada, segons ha informat aquest dilluns Europa Press. L'illa registrarà màxims de fins a 41 graus al llarg de la setmana, per la qual cosa s'activaran els avisos de nivell groc i taronja, especialment a les zones de l'interior i sud de l'illa.

A partir de dimarts començarà a pujar la temperatura, segons ha explicat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). No obstant això, aquest dilluns ja s'esperen mínimes de 28 graus i màximes de 35 a les zones sud i interior.

Les temperatures aniran augmentant gradualment. Per a dimarts s'activarà l'alerta taronja i s'esperen màximes de fins a 37 graus, xifra que ja es considera onada de calor. Dimecres es preveu que s'arribi a un màxim de 38 graus, mentre que la previsió per a dijous i divendres és que les temperatures assoleixin els 40 i 41 graus. A partir de dissabte, però, les temperatures tendiran a descendir.

L'Aemet també ha advertit per a aquest dilluns horabaixa que és probable que el cel comenci a ennigular-se i que hi hagi pols en suspensió. La temperatura nocturna descendirà lleugerament: a Palma s'esperen 26 graus a les 23 h; a Ciutadella, 25 graus, i a Eivissa, 26.

stats