Gómez demana a la ministra de Sanitat que "deixi de perseguir" les comunitats que atenen els indocumentats

La consellera de Salut lamenta que ni tan sols el Tribunal Constitucional respongui al dret d'equitat

La consellera de Sanitat, Patricia Gómez, ha demanat a la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, que "deixi de perseguir" les comunitats autònomes que han decidit atendre i concedir la targeta sanitària a tots els seus habitants, inclosos els indocumentats.

Gómez va fer aquesta petició a la ministra ahir dimarts, coincidint amb la reunió a Madrid del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS).

"Estam oferint aquesta atenció amb el nostre pressupost, no amb els fons del Ministeri", ha assenyalat la consellera aquest dimecres, després que el Tribunal Suprem hagi avalat la nul·litat del decret del Govern que concedeix la targeta sanitària als indocumentats de Balears.

La consellera ha assegurat que el govern estatal persegueix totes aquelles comunitats que han decidit prestar assistència sanitària a totes les persones que viuen als seus territoris:"Ni tan sols el Tribunal Constitucional respon al dret d'equitat", ha lamentat Gómez.

La titular de Sanitat ha afegit que, "afortunadament", l'Executiu ha inclòs en els seus pressupostos autonòmics del 2018 una disposició que deixa clar que seran atesos "tots els ciutadans de Balears", per la qual cosa aquesta decisió del Govern autonòmic "té rang de llei".

Per tant, les persones sense papers de Balears continuaran sent ateses pel sistema sanitari públic.

Gómez considera que "ni com a professionals sanitaris ni com a persones podem deixar al marge a les persones que tenen un problema de salut".

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF